Ministar Đerlek razgovarao sa direktorom Instituta za razvoj i inovacije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, razgovarao je danas sa direktorom Instituta za razvoj i inovacije (IRI) Nenadom Jevtovićem o mogućnostima saradnje na projektima od značaja za ravnomerni regionalni razvoj.

Institut za razvoj i inovacije je istraživačka organizacija koja svojim delovanjem može izrasti u važnu kariku u procesu regionalnog razvoja naše zemlje. U narednom periodu ovaj institut ima u planu da zajedno sa Kabinetom za ravnomerni regionalni razvoj realizuje projekte koji su od značaja za Jablanički i Pčinjski okrug, a deo su projekta Evropske unije ”ESIRA“finansiranog kroz ”HORIZON-RIA“ program.

Đerlek je ovom prilikom istakao da je saradnja sa Evropskom unijom na projektima ovakvog tipa od suštinskog značaja za našu zemlju i da su organizacije kao što je Institut za razvoj i inovacije bitne u tom procesu, pogotovo u pogledu implementiranja pozitivnih praksi iz zemalja Evropske unije, čime se jačaju sveukupni razvojni kapaciteti.

Ministar Đerlek je ovom prilikom naveo da će Kabinet za ravnomerni regionalni razvoj, kao krovni organ naše zemlje za oblast ravnomernog regionalnog razvoja, podržati sve projekte koji su od značaja za ovu oblast i koji su u interesu građana naše zemlje.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img