Održan sastanak Radne grupe za izradu prijedloga Lokalnog akcionog plana za mlade

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U hotelu Vrbak u Novom Pazaru održan je sastanak Radne grupe za izradu prijedloga Lokalnog akcionog plana za mlade. Zadatak Radne grupe je da u periodu od septembra do novembra 2023. godine pripremi prijedlog, odnosno nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade koji će biti predat Skupštini grada Novog Pazara na dalje postupanje i usvajanje. Prvi sastanak kojim Radna grupa započinje svoj rad biće posvećen konstituisanju Radne grupe i dogovoru oko načina budućeg zajedničkog rada. Ispred akademske inicijative Forum 10 Teo Taraniš ističe da je primarni cilj okupiti širi krug aktera od institucija do predstavnika civilnog društva kako bi se izradio što bolji strateški dokument namijenjen mladima.

Direktor KZM Novi Pazar Džemaludin Paučinac kazao je da se udruženim snagama treba sačiniti što bolji nacrt Lokalnog akcionog plana u interesu mladih, te da je ideja uključiti predstavnike javnog, kulturnog i političkog života, a posebno mlade ljude.

Sastanci su dio projekta „Ka strateškom pristupu omladinskoj politici u Novom Pazaru“ koji ova nevladina organizacija realizuje uz podršku Grada Novog Pazara.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img