NIJE URAĐEN NI METAR STAZE – Grupa biciklista najavila bojkot biciklijade

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Savjet za bezbjednosti saobraćaja i Agencije za bezbjednost saobraćaja u subotu organiziraju Drugu pazarsku biciklijadu.

Riječ je o promotivnoj aktivnosti koja ima za cilj da promoviše zdrave stilove mobilnosti i da podigne svijest biciklista o značaju bezbjednog ponašanja u saobraćaju.

Tim povodom organiziran je radni sastanak organizacionog odbora. Članovi organizacionog odbora poseban poziv uputili su ljubiteljima biciklizma i promoterima zdravog načina života.

“Ovom prilikom želim da pozovem sve ljubitelje biciklizma, bez obzira da li su članovi biciklističkih klubova ili nisu, da dođu u subotu u 12h kod Muzeja da odradimo jednu vožnju koja će ići ulicom Stevana Nemanje. Pozivam sve tog dana da dođu da pokažemo da možemo da budemo bez automobila, da promovišemo zdrav život na biciklu.” ističe Hazbo Hukić

Esad Hasanović ističe da je ovakva manifestacija dokaz da je moguće živjeti bez automobila.

“Organizacija ovog karaktera omogućava nama biciklistima ali i ostalim ljudima da u svoj život uvrstimo vožnju bicikala, mnogo bi nam vazduh i okolina bili čistiji da se više vozi bicikl. Ovakvim organiziranjem stvorit će se uslovi za neku biciklističku stazu i omogućit će se biciklistima da budu normalni učesnici saobraćaja.”

Na sastanku se govorilo i o bezbjednosti biciklista.

“Kod nas je bezbjednost saobraćaja dosta slaba. Mi biciklisti smo izloženi gužvi i automobilima i ovom prilikom bih pozvao sve bicikliste da dođu da se tog dana družimo, da nas vozači automobile primjete i da nas sledeći put, kada nas vide, zaštite.”, kazao je Bajram Kolašinac

Predstavnik rekreativaca biciklista Novog Pazara Almir Curić ističe da oni ove godine neće učestvovati na manifestaciji jer za istu ne postoje osnovni uslovi.

“Ovom organizacijom se slavi biciklizam, širenje svijesti o bisiklistima i korištenju bicikala ali bezbjednost je nešto što ne može da se izostavi kada se pominje biciklizam. Mi smo se odlučili da ove godine ne podržimo ovu akciju jer se ništa nije uradilo na organizaciji u smislu bezbjednosti biciklista, nije napravljen ni metar biciklističke staze, niti bilo šta drugo u tom smjeru, stvar je sve gora i gora, bezbjednost je sve na manjem nivou. Bilo nam je apsurdno da mi učestvujemo u organizaciji nečega, a nemamo osnovne uslove, a to je bezbjednost. Na ovom sastanku ja sam iznio jednoglasno mišljenje nas rekreativaca, onaj ko je zadužen za to je glavni krivac, da li je to Vlada ili grad, nas to ne interesuje, bitno je da mi to i dalje nemamo i da ne možemo da se ponašamo kao da je sve u redu i da idemo dalje. Ovo je jedan vid našeg protesta i podizanje našeg glasa po tom pitanju.”

SANA – Adaleta Sejdović-Hamzić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img