Prezentacija programa “Raising starts”  u Novopazarskom RISC-u

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Regionalni inovacioni start-up centar u Novom Pazaru u saradnji sa  Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš)  organizirao je događaj povodom predstavljanja programa „Raising Starts“.

Cilj je upoznavanje sa novim programom podrške startap timovima i kompanijama u najranijim fazama razvoja.

“Raising Starts podržava startapove iz svih drugih oblasti, s tim što bi oni po pravilu trebali da se baziraju na nečemu što je inovativno, novo i nečemu što može brzo da eskalira. Mladi jesu zainteresovani, samo što start-up nije samo za srednjoškolce i studente”, naglasio je koordinator RISC-a prof. dr. Šemsudin Plojović.

Direktor Naučno-tehnološkim parkom Niš (NTP Niš) Milan Ranđelović, rekao je  da ima dosta talentovanih mladih ljudi u Novom Pazaru, koji bi mogli da kreiraju svoje inovativne startape.

“Nakon prezentacije očekujemo nekoliko prijava, a također, očekujemo da neki timovi dobiju finansijsku i mentorsku podršku, te da se na osnovu njihovog uspjeha nastavi sarazvijanjem preduzetničkog duha”, dodao je on.

Raising Starts je prvi pre-seed program u Srbiji koji startapovima u najranijim fazama razvoja donosi i stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj inovativnih proizvoda i usluga i izlazak na globalno tržište.

SANA-A. Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img