Semafori u Novom Pazaru služe kao ukras?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Semafori u Novom Pazaru služe samo kao ukras. Na najvećoj gradskoj raskrsnici žuto svjetlo neprestano treperi, a saobraćaj se odvija otežano. Posebno su ugrožena djeca iz naselja Čerimidžinica i Gazilar, koja da bi došla osnovne škola “Rifat Burdžović – Tršo” moraju proći kroz raskrasnicu.

„Veoma je loše. Ne smiješ dijete da pošalješ u školu. Mene je samu strah, jer ovo je jedan od većih raskrsnica u gradu i baš je opasno. Ovo nije po prvi put da se ovo dešava. Saobrajna policja je tek danas došla da reguliše saobraćaj. Veliki je kolaps“, ističu anketirani građani.

„Vrlo je opasno. Semafori se trebaju popraviti. Ulicu ne smiješ preći gdje nema semafora, a ovako niko neće da ti stane na pešačkom, što je veliki rizik za nas pešake“, naglašavaju Novopazarci.

Nefunkcionalnog semafora u Novom Pazaru čest je problem. Tako semafori na magistarlnom putu koji spaja Srbiju i Crnu Goru ne rade više od dvije nedjelje, a saobraćaj se, iako nije granični prijelaz, odvija otežano i prave se velike gužve.

Velika opasnost je i za pešake, koji bez naznaka i na svoju odgovornost moraju preći ulicu. Saobraćajna policija, danas je, nakon dvije nedjelje, počela je da reguliše saobraćaj na ovoj lokaciji.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img