Zukorlić u Prijepolju

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Tokom posjete Opštini Prijepolje, potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić izjavio  da je u Beogradi aktualizirao pitanje puta koji bi povezao Prijepolje s autoputem koji se gradi.

– Mislim da mi treba da preduzimamo sve korake i tu smo se saglasili s predsjednikom Opštine da sve što možemo, aktualiziramo, pokrećemo inicijative, treba da radimo jer je od velikog značaja. Povezivanje Sjenice i Prijepolja značajno bi se skratilo kao i drugi putni pravac od Komarana prema Crnoj Gori i olakšao prijelaz preko granice, kaže, između ostalog, Usame Zukorlić potpredsjednik Skupštine Srbije.

Najveći akcent stavljen je na putnu infrastrukturu.

– Zajednički treba da nastupamo i vidimo koji je najbrži, najadekvatniji način kuda da ide pristupna saobraćajnica za autoput, kaže Drago Popadić predsjednik Opštine Prijepolje.

Govoreno je i o izgradnji vodovoda Ravni te rješavanju problema sa zatvorenom fiskulturnom salom u školi u Brodarevu. Ono što je bitno, kaže Zukorlić, da koalicija funkcionira dobro bez obzira na mnogo izazova.

– Kako sam i rekao na sastanku sve što radimo neće imati nikakav značaj ako na kraju dana običan čovjek od toga ne bude imao koristi, kaže Zukorlić.

Bez pomoći države, kaže predsjednik Opštine Prijepolje, lokalna samourava ne može sama riješiti krucijalne stvari za razvoj.

– Zajedničkom saradnjom, utjecajem u Skupštini Srbije, preko ministarstava koje predvode predstavnici SPP-a možemo da radimo kao što je vodovod na Ravnama koji je 10 godina čekao dok nismo sjeli i dogovorili da uradimo nešto veliko za Prijepolje.

Podržana je, između ostalog, i inicijativa za osnivanjem novog javnog preduzeća koje bi rješavalo infrastrukturne probleme građana.

Nakon sastanka sa predsjednikom opštine, Zukorlić je posjetu Prijepolju nastavio susretom sa privrednikom Adisom Kapidžijom.

 

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img