Betka Bereket organizira „Besplatnu obuku šivenja za žene“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Sabaheta Kajtazović, uplovila je u svijet preduzetništva prije više od 20. godina. Ona je vlasnica modnog brenda „Betka Bereket“ prepoznatljiv po vrhunskom kvalitetu i dizajnu.

Kako naglašava, nije lako biti žena preduzenica, ali ona je uspjela  da se izbori sa svim izazovima, koje ovaj životni poziv nudi.

„Nije bilo lahko, ali sam srećna, jer sam došla i napravila svoju oposlovnu  karijeru“, istakla je Kajtazović.

Zanatlija je sve manje, a kako taj posao ne bi nestao, ona je odlučila da sprovede  projekat „Besplatnu obuku šivenja za žene“. Interesovanje je veliko, tri grupe su završile obuku i četvrta je u pripremi.

„Jako sam srećna i ponosna što dolaze djevojke iz raznih strukovnih profila, one koje studiraju medicinu, master učiteljice, djevojke koje studiraju informatiku. Također, znamo da smo u deficitu sa ovom radnom snagom, a ovo je jako vrijedan zanat i drago mi je da ide jednom izuzetnom dinamikom te da su žene vrlo zainteresovane“, naglasila je vlasnica modnog brenda „Betka Bereket“.

Jedna od njih je i studentica informacionih tehnologija Merisa Curić.

„Vidjela sam da dosta mladih i starijih žena radi ovaj posao i ovo je zanat koji treba svaka žena da zna. Videvši da ima besplatna obuka šivenja, prijavila sam se, a sada sam djevojka koja je naučila ovaj zanat i zadoovljna sam. Kupila sam mašinu i počela sam ovaj posao da radi od kuće. Ovo je nešto što volim i što sam uskladila sa fakultetom i drago mi je što sam i ovaj posao uvrstila u svooje obaveze“, rekla je Curićeva.

Termin za obuku je od 11 do 14h.

„U grupi trenutno imamo pet djevojaka, toliko možemo da ispratimo, a cilj mi je da svoje znanje prenesem na druge“, zaključila je Kajtazović.

Sabaheta Kajtazović, dobitnica je sedam prestižnih nagrada u Beogradu, a svoj zanat je prenijela i u Novi Pazar, jer kako je kazala, želja joj je da nešto ostavi svom gradu i narodu.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img