„Vanredno stanje“ učenici OŠ „Desanka Maksimović“ imaju časove u privatnim lokalima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Pune dvije nedjelje đaci OŠ “Desanka Maksimović“ pohađaju nastavu u privatnim lokalima, jer  još uvijek radovi na rekonstrukciji škole nisu završeni. Djeca ne znaju koliko će još dugo morati da borave u hladnim prostporijama, a roditelji besni jer se problem ne rješava.

Našoj redakciji javili su se zabrinuti i ogorčeni roditelji đaka OŠ „Desanka Maksimović“ sa tvrdnjama da se nastava za mlađe učenike odvija u neprikladnim uslovima.

“Lokali su na promjetnoj ulici, blizu ulice, a mnogo je djece”, kaže Ana Muratović, majka čija djeca pohađaju nastavu.

Iako su iz školske uprave najavili roditeljima će nastava u školi početi 20. septembra, jouš uvijek nema naznaka, a roditeljima i djeci ostaje samo da se nadaju i vjeruju da zimu neće dočekati u hladom prostoru.

“Iskreno se nadam da će ispoštovati odluku i da će se djeca 20. septembra đaci boraviti u izdvojenim lokalima”, rekla je Muratovićeva.

Septembar je izmaku, dan je sve kraći što kod roditelja stvara još veću zabrinutost.

“Ne bi bilo dobro da djeca u ovo vrijeme  počinje sa nastavom, jer se još nije razdanilo, velika je magla, ima mnogo pasa lutalica i dosta je opasno za djecu. Ja sam sinoć bila da uzmem djecu sa nastave, jer idu sa kraja na kraj grad”, istakla je zabrinuta majka.

Stariji razredi nastavu pohađaju u OŠ „ Rifat Burdžević Tršo“, što stvara dodatni problem, kaže naša sagovrnica.

“Ne postoji neka putanja ili bliži put, već djeca idu preko rekrecionog cetra, bolnica, a u tom dijelu ima najviše pasa lutalica i tamo su najmanje osvetljne ulice. Sinoć sam ostala zatečena koja je gužva bila, jer se mnogo djece tako kasno vraća kući”, dodala je ona. 

Saobraćajna policija dužna je da reguliše saobraćaj i obezbjedi sigurnost građanima.

“Sinoć nisam vidjela saobraćajnu policiju koja bi obezbijedila sigurnost djece u saobraćaju. Brzo se vozi i sama bezbijednost djece mogla bi biti na većem nivou”, zaključila je zabrinuta majka.

Kako bi ovaj slučaj doveli do kraja, od uprave te škole tražili smo odgovore na pitanja, da li je Ministarstvo upoznato sa ovim slučajem, te da li je odobrilo izvođenje nastave na ovakav način i u ovim uslovima, kao i da li je, s obzirom da se bližđi kraj građevinske sezone, poznato kada će biti završena reknstrukcija škole kako bi se đaci vratili  ili će pak proleće dočekati u privatnim lokalima, do emitovanja ovog priloga nismo dobili odgovor.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img