Kulundžić: Bezbijednost djece u školi na visokom nivou

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Bezbijednost u školama je izuzetno važno pitanje imajući u vidu da ona igra presudnu ulogu u podršci intelektualnom, socijalnom, fizičkom i emocionalnom rastu i razvoju učenika.

Dvorište osnovne škole „Bratstvo“ u proteklih godina bilo je na raspolaganju djeci. Međutim, sada je drugačija situacija.

“Naša škola je jedna od najbrojnih u Srbiji, preko 1800 učenika imamo i svakog trenutka treba da držimo oči širom otvorene i da pazimo na djecu. Mi smo uvijek pripravni, radimo sa djecom. Imamo odličnu saradnju i sa roditeljima i čim imamo tu povratu informaciju od roditelja, lakše nam je da brinemo o bezbijednosti učenika ”, kazao direktor osnovne škole Dejan Kolundžić i dodaje da iz bezbijednosnih razloga dok traje nastava školsko dvorište je zatvoreno.

Komukacija sa djecom od velike je važnosti, naglasio je direktor te škole.

„Škola smo koja ima dva psihologa i radimo sa djecom, ali to moramo dovesti na najveći nivo, jer brojka od 1800 nije mala, dok je u drugim školama mnogo lakše. One broje duplo manje đaka“, zaključio je Kolundžić.

Pored svih preduzetih mjera za bezbijednost djece u školama, najvažnija karika su ipak roditelji koji trebaju da što više razgovaraju sa djecom o značaju tolerancije, druženja, uzajamnog poštovanja, ali i da pokušaju da im ograniče bespotrebnu upotrebu mobilnih telefona, ukoliko je to moguće.

SANA-Aiša Alić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img