Zukorlić sa mjesnim odborom Mur – Infrastruktura gorući problem

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja, Usame Zukorlić, zajedno sa svojim istaknutim saradnicima, uključujući potpredsjednika Edina Numanovića, predsjednika Izvršnog odbora Seada Redžovića i člana Predsjedništva Mustafu Fetića, prisustvovao je radnom sastanku Mjesnog odbora Mur.

Na ovom značajnom sastanku Mjesnog odbora Mur, Rafet Bajrović je izabran za predsjednika mjesnog odbora u novom mandatu, dok će Hatab Rizović obavljati funkciju zamjenika predsjednika.

Aktivisti Stranke pravde i pomirenja iz Mur-a imali su priliku iznijeti ključne probleme svojih sugrađana. Nažalost, naselje Mur suočava se s brojnim infrastrukturnim izazovima, uključujući nedostatak fekalne, kišne i vodovodne mreže u velikom broju ulica, koje često nisu ni asfaltirane i koje nisu ni imenovane, unatoč značajnom budžetu kojim grad Novog Pazara raspolaže.

Predsjednik Zukorlić zahvalio se aktivistima na snažnoj podršci koju Stranka pravde i pomirenja uživa u Muru, te najavio odlučnu akciju za promjenu trenutne lokalne vlasti u Novom Pazaru.

“Mur je nažalost mjesto koje je u zadnje vrijeme postalo poznato po broju poginulih u saobraćaju. Mur je, nažalost, trenutno mjesto koje je poznato po blatu. Kada ovako malo padne kiša, vi morate da gazite magistralom po blatu, da biste stigli na odredište. Mur je trenutno jedino poznato naselje u Novom Pazaru koje nema numerisane i imenovane ulice. U dokumentima grada Novog Pazara se i dalje void kao selo, Mur bb. Svaki sokak bi trebao da ima svoje ime. Mi želimo to da promijenimo. Mi želimo naselja koja su dalje od magistrale, da imaju što bolje uslove za život.”

Naglasio je da će Stranka pravde i pomirenja da okupi cjelokupnu opoziciju u Novom Pazaru.

“Više nismo stranka sa kojom neće niko, sada se jagme ko će sa nama. Zašto? Zato što vide da smo mi budućnost. Imamo mlade, perspektivne, neukaljane, sposobne intelektualce koji će sutra da vode grad. Za naše ljude nemaju šta da kažu? Jesmo li mi uzeli nekom mito, jesmo li iselili nekoga, jesmo li ljude terali krave da prodaju da bi dali pare za put? Taj odnos koji su oni imali prema svemu što nije njihovo, da porobljavaju ljude u ustanovama, da ih teraju u kolone da idu na skupove, je li to naše dostojanstvo? Dostojanstvo je iznad svega. Dolaskom na vlast, Stranka pravde i pomirenja će da donese vrijednosti, ono za šta vapi naš narod.”

S obzirom na ozbiljne infrastrukturne izazove koje Mur suočava, ovaj sastanak predstavlja važan korak prema unapređenju života građana u tom naselju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img