CHR “Hajrat” šest godina dodjeljuje mjesečne stipendije jetimima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i CHR Hajrata, a u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Er-Rizk” i Islamskim kulturnim centrom u Beču, već šest godina dodjeljuju se mjesečne stipendije jetimima i njihovim porodicama.

U proteklim danima podijeljene su stipendije jetimima na području Sandžaka za protekla dva mjeseca. Ispred Hajrata stipendije su uručili koordinatori Hajrata u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Brodarevu.

Osim Hajrata i humanitarne organizacije “Er-Rizk”, svojim donacijama ovaj projekat pomažu: HO “Bošnjaci Frankfurta i dijaspore”, HO “Džumretan” iz Dortmunda, Džemat Lajpcig, kao i pojedinci iz Švicarske, Njemačke i drugih zemalja dijaspore. Zahvaljujući povjerenju i podršci koju nam pružaju, Hajrat trenutno stipendira dvije stotine jetima, nastojeći da pozitivno odgovori na sve nove zahtjeve jetima.

Hajrat se zahvaljuje svim donatorima koji su dio projekta stipendiranja jetima, uz dovu Allahu da sačuva njih i njihove porodice, te da im podari svako dobro na dunjaluku i ahiretu. Ujedno i pozivamo dobročinitelje da se pridruže ovom hajrli projektu i da zajedno budemo skrbnici jetima. Donirati se može u kancelariji Hajrata, kao i kod koordinatora u svim gradovima Sandžaka. Možete donirati i online na www.hajrat.com

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img