Ekološki festival mladih u Novom Pazaru

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

U naredna dva dana Novi Pazar bit će domaćin ekološkog festivala mladih. Fokus je na, kako kažu, aerozagađenju i afirmisanju mladih.

-Svakako smo se potrudili da obezbijedimo certifikate I priznanja. U saradnji s ministrom za ravnomjerni regionalni razvoj Edinom Đerlekom, Gradom Novim Pazarom koji su pokrovitelji Festivala, uspjeli smo u organizaciji, kaže Alija Madžović predsjednik NVO “Mijenjamo Novi Pazar”

Mladi će imati priliku pitati i ambasadore Evropske unije, Malezije i Ukrajine o različitim temama

-Pružamo priliku mladima da spoznaju ljepotu aktivizma, ljepotu bavljenja mijenjanja sredine s pokretanjem pozitivnih promjena u zajednici. Svakako živimo u Gradu koji je jedan od najmlađih u Srbiji i u Evropi i mi mladi imamo imamo više prilika da sarađujemo ali i da budemo dio projekata koje sufinansira Evropska unija. Također, da vidimo kakve su pogodnosti studiranja u inostranstvu ali i kako da mijenjamo stvari na bolje razmjenjujući iskustva s mladima koji žive u zemljama ambasadora

Po završetku ovog projekta već, kaže planiraju nove pogotovo što slijedi zimski period a Novi Pazar je poznat po velikom aerozagađenju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img