Dokumentarni film “ZMAJ OD BOSNE” u utorak na Sandžak televiziji

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Dokumentarni film “ZMAJ OD BOSNE” autora Avde Huseinovića, premijerno će biti emitovan 9. septembra u 22 sata u programu TV Hayat.  U danima poslije TV premijere, tačnije u utorak 12. septembra sa početkom u 21 čas, film će biti emitovan na i televiziji Sandžak.

➡️ Husein-kapetan Gradaščević je jedna od najznačajnijih ličnosti u historiji Bosne. Relevantnom dokumentacijom (do sada ne korištenom) i izjavama eminentnih historičara i istraživača iz BiH i regiona, po prvi put u formi filmske produkcije, približit će se široj javnosti lik i djelo jedne ove značajne historijskih ličnosti.

➡️ Pokret za autonomiju Bosne, na čijem je čelu bio, događaj je koji je najsnažnije obilježio epohu historije Bosne pod osmanlijskom vlasti. Film će pokušati na krajnje profesionalan istraživački pristup, približiti vrijeme i ulogu Pokreta za autonomiju Bosne. Dokumentarni film slikom prolazi stazama Zmaja od Bosne: od rodnog Gradačca, preko Travnika, Sarajeva, Tuzle, Sandžaka, Kosova, Osijeka, Zemuna do Istanbula i nazad.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img