Redžepović se uprkos blokadi obratio u Skupštini – Možete da pištite koliko hoćete, ali u Sandžaku mora da se radi!

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Peto vanredno zasedanje Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu i rebalans budžeta, u sjenci blokade parlamenta dijela opozicionih poslanika. Početak rasprave obilježio je zahtjev za raspisivanje vanrednih parlamenatrnih i beogradskih izbora.

Poslanici dijela opozicije ometali su rad parlamenta ustajanjem sa poslaničkih klupa i duvanjem u pištaljke. To nazivaju blokadom sjednice parlamenta, dok ne dobiju odluku o raspisivanju izbora. Buka je trajala i u toku govora narodnog poslanik Stranke pravde i pomirenja Zaima Redžepovića, koji se nadglasavao sa poslanicima koji ometaju rad parlamenta.

“Meni lično ne smeta, možete da pištite koliko god hoćete, možete sa koje god hoćete strane, ja ovdje govorim u ime Bošnjaka i onih ljudi koji se ne plaše ni vaših piskova, ako vas u nečemu sprečavaju to riješite na civiliziran način, a ne ovako. Neka građani sada vide u kakvim mi ovdje uslovima radimo, gdje mi trebamo da se borimo za puteve, željeznicu, aerodrom., dobre bolnice. I kao što vidite uslovi za rad ne postoje, iako to uzurpira jedna manjina. Prije nego nastavim sa govorm želim da vam kažem da možete da pištite koliko god hoćete ali će u Sandžaku morati da se radi. Ovo što vi danas radite je zapravo model šta ćete vi raditi sutra ako budete vlast. Iako neke od vas poštujem – sada mi je jasno šta su vaši planovi. Što se nas – građana Sandžaka i Srbije tiče, izbori su svakako blizu, pa ćemo mi odgovoriti svim ovim silama sa pištaljkama. Vjerujem da svi zajedno možete da ostvarite negdje od 200 do 300 glasova od Priboja pa sve do Novog Pazara”, kazao je Redžepović.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img