Vučić: Rekonstruisani put Raška Novi-Pazar izgleda kao pista

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Radnici firme „Novi Pazar put“ iz Pazara, s Pešteri, Sjenice, Tutina, Raške, Kraljeva završili su tri mjeseca prije ugovorenog roka rekonstrukciju puta Raška-Novi Pazar u dužini od 18 kilometara

Dragi radnici, ogromna zahvalnost vama što vam nije bilo teško da radite u dvije smjene, što vam nije bilo teško da odgovorno, disciplinovano pristupite poslu koji je od državnog interesa za cijelu našu zemlju. Vrijedni ljudi, najbolji u Srbiji, kaže Aleksandar Vučić predsjednik Srbije

 Građani su na ovaj put čekali 42 godine a danas, kaže predsjednik, izgleda kao pista

Ovih 18 kilometara važni su za ljude iz Pazara, Raške i cijele Srbije, jer time spajamo jugozapad s centralnim dijelovima naše zemlje. To mnogo znači i Srbima i Bošnjacima i svim ljudima koji ovdje žive. 42 godine čekalo se na rekonstrukciju ovog puta, a naši planovi su veliki. Probat ćemo da uradimo i put od Duge Poljane do Pazara, Tutin-Vuča, i brzo.

Skup i težak projekt je brza saobraćajnica 83,5 kilometara od Adrana do Pazara

Kad god da ga uradimo to je ogromna stvar. Vi ćete iz „Novopazar puta“ uskoro biti prebačeni da radite veliki i težak posao nedaleko od Užica, tunel ispod Kadinjače. Velik, skup težak posao koji se niko nije usuđivao da radi a sad ćete vi. To nam je važno i zbog Bajine Bašte, Užica, da se brzo vide rezultati i da narod tamo vidi da i o njima brinemo.

I u manjim sredinama morat će se raditi mnogo više, kako što je u Priboju tako i Prijepolju

Od Brodareva da uradimo nešto jer su mi ljudi pisali i žalili se. Kažu da im je vrlo loša infrastruktura čim se maknete s glavnog puta. Da tu vidimo da pomognemo. Vjerujem da ćemo za godinu dana krenuti u brzu izgradnju, poslije završetka svih pripremnih radova za put Požega-Duga Poljana-Boljare da krenemo i s onim što je san a to su autoputevi, poručuje Vučić.

Rekonstrukcija Opšte bolnice u Novom Pazaru koštat će mnogo više

Moramo da rušimo onaj dio koji smo mislili da rekonstruišemo. Slijede razgovori s izvođačem i pojektantima i brzo idemo u potpunu realizaciju. Morat će re rušiti Interno odjeljenje pošto je tamo najteža situacija. Loša je statika. Mora se srušiti sve da bi se napravilo bolje. Skuplje je za nas, a dobro je za građane Novog Pazara.

 Što se tiče rekonstrukcije puta, radovi su obuhvatili rekonstrukciju mostova, postavljanje nove rasvjete,  sistema za odvodnjavanje, izgradnju potpornih zidova i drugo.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img