Divanefendić: Raspisan novi tender za završetak azila za pse i mačke

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Načelnik Gradske uprave Džemil Divanefendić za Sandžak televiziju kazao da je grad Novi Pazar raspisao  novi tender za izbor kompanije koja će završiti izgradnju prihvatilišta za pse i mačke lutalice u selu Čašić Dolac, nakon što je prijethodni propao, jer nije bilo zainteresiranih za taj posao.

On je dodao, da za sada još uvijek nema prijavljenih kandidata, kojima bi taj posao bio povjeren.

“Prema projektu kada prihvatilište bude izgrađeno imaće upravnu zgradu sa ambulantom i stacionarom, kao i dveij štenare sa boksovima za smještaj životinja. Pored građevinskih radova, od izvođača se traži da ugradi i video nadzor, instalira računarsku i telefonsku mrežu i izgradi rezervoar za vodu zapremine 73 kubna metra”, naglasio je Divanefendić.

Druga faza prihvatilišta trebalo bi da košta preko 16 miliona dinara, od kojih je 13,5 miliona obezbijedilo Ministarstvo za ravnomjerni regionalni razvoj.

Radovi bi trebalo da budu završeni za 90 dana.

Tender je otvoren do 13. septembra.

Projekat izgradnje prihvatilišta za pse i mačke započet je krajem 2019. godine, a po ugovoru iz 2019. godine, za tu namjenu, izdvojeno je skoro 14 miliona dinara, od čega je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave finansiralon 9 i po miliona dinara, a ostatak je učešće grada Novog Pazara. Prvu fazu izvela je kompanija “Elmir”.

Izgradnjom prihvatilišta za pse i mačke lutalice trebalo bi da bude prekinuta praksa angažovanja privatne kompanije (Avenija MB) za humano hvatanje i tretman pasa, koja je ove godine tu uslugu naplaćivala 14.000 dinara po psu.

Inače, na ovaj problem ukazala je i potpredsjednica Izvršnog odbora SPP-a Nermina Ahmetović, rekavši da je ministar Edin Đerlek obezbijedio značajna sredstva za izgradnju prihvatilišta za pse i mačke, te da grad ne smije dozvoliti da takva prilika propadne.

“Čopori pasa lutalica koji napadaju djecu i roditelje, posebno u ranim jutarnjim časovima kada djeca kreću u školu, ili večernjim kada se vraćaju iz škole. Odgovora i rješenja ovog višegodišnjeg i gorućeg problema još uvijek nemamo. Neuspjeli tender za rješavanje ovog problema za drugu fazu izgradnje prihvatilišta za pse i mačke ne smije biti početak i kraj rješavanja ovog problema od strane GU. Neophodno je da GU iz svog budžeta izdvoji neophodna sredstva pored sredstava koje je obezbijedio ministar Edin Đerlek, ujedno i potpredsjednik SPP-a, preko Ministarstva za ravnomjerni regionalni razvoj u iznosu od 13,5 miliona dinara. Zahtjevamo od GU da izdvoji više sredstava kako bi na sljedećem tenderu zainteresirali izvođače za završetak druge faze radova”,pojasnila je Ahmetović.

Podsjećamo, grad Novi Pazar 22. avgusta obustavio je tender za izbor kompanije koja bi  završila izgradnju prihvatilišta za pse i mačke lutalice u selu Čašić Dolac, jer nije bilo zainteresovanih za taj posao.

SANA-Aiša Alić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img