Zukorlić se susreo sa direktorom Aerodroma – Diskriminacija muslimanki sa hidžabom biće zaustavljena novom uredbom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U značajnom susretu za razvoj aviosaobraćaja u Srbiji, Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), danas se sastao sa direktorom Aerodroma Srbije, gospodinom Mihajlom Zdravkovićem.

Na dnevnom redu razgovora našli su se važni aspekti, uključujući i temu sigurnosnih pregleda muslimanskih putnica koje nose hidžab. Donijeta je odluka da će biti usvojena nova uredba koja će osigurati da se prekine sa praksom gdje se detaljni pregledi primjenjuju primarno na muslimanke sa hidžabom. Novom uredbom detaljan pregled će se obavljati samo kada skeneri pri osnovnom pregledu detektiraju potencijalno sumnjiv predmet.

Također, susret je poslužio kao platforma za razgovor o iznimno važnom projektu – uspostavljanju civilnog aerodroma u Sjenici. Ovaj projekt, koji ima duboko ukorijenjene implikacije u sporazumu između Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Srpske napredne stranke (SNS), će imati ključnu ulogu u razvoju regiona Sandžaka. Zukorlić i Zdravković su se usaglasili oko koraka i procedure za ovaj ambiciozni projekat.

Kroz razgovor, istaknut je značaj svakog putnika za Aerodrome Srbije i težnju da se zajednički pronađu rješenja koja će doprinijeti osjećaju dobrodošlice i sigurnosti za sve putnike, neovisno o njihovoj vjerskoj ili etničkoj pripadnosti.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img