Na UNINP-u prezentirane Butzemillen ustanove iz Luksemburga

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predstavnici vrtića “Butzemillen” iz Luksemburga posjetili su Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru. Oni su se tom prilikom sastali sa rukovodiocem departmana za pedagoško-psihološke nauke dr. Amelom Muratović, asistentima i studentima.

Povod njihove posjete jeste nedostatak stručnih kadrova i želja da studentima pruže priliku da pored studiranja steknu i iskustvo rada sa djecom. Istiću da je njihov vrtić u potrazi za kvalitetnim kadrovima.

“Nama su potrebni vaspitači. Mi smo privatna ustanova u Luksemburgu koja trenutno ima 14 obdaništa za djecu od 0-4 i od 4-12 godina. 2025. godine otvaramo još jedno obdanište gdje nam trebaju novi kadrovi jer nemamo dovoljno stručnih osoba. Najviše su nam potrebni defektolozi ali i vaspitači su svakako dobro došli kod nas, osobe koje su motivisane i koje znaju da pričaju Engleski, Njemački, Francuski ili Luksemburški jezik. Oni bi imali prvi kontakt sa mnom, ja bih sa njima obavila razgovor kako bih vidjela koji su njihovi interesi. Naravno, moraju da budu motivisani, da znaju svoju struku, da vole djecu i da vole djecu, što je najvažnije.”, istakla je Emina Karišik

Studenti ističu da je ovo idealna prilika za sve one koji se planiraju baviti ovim poslom.

“S obzirom da sam ja danas predstavljala studente, vidjela sam da je veliko interesovanje. Uslovi rada su odlični i nadamo se obostranoj i dobroj saradnji. Ovome se niko nije nadao, posebno jer mi uopšte nismo imali nekakavih dodatnih tačaka sa tim, niti smo težili ka tome. Dobili smo od njih poziv bez ikakve inicijative i svakako da je ovo iznenađenje i Velika privilegija za sve studente.”, kazala je Ajla Gegić

Studenti koji bi se odlučili za ovaj posao bi nakon 6 mjeseci probnog rada, potpisali ugovor na jednu ili više godina, što zavisi najviše od kandidata.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img