Državni sekretar prof. dr Rejhan Kurtović uručio ključeve 18 stanova za socijano stanovanje u Raškoj

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Državni sekretar prof. dr Rejhan Kurtović prisustvovao nq ceremoniji uručenja ugovora o donatorskoj pomoći i ključeva 18 stanova namenjenih za socijalno stanovanje korisnicima u Raški. Gde je zajedno sa predsednikom opštine Raška i partenrima na projektu uruči ključeve stanova njihovim novim vlasnicima.

„Vlada Republike Srbije vodi odgovornu politiku u svim oblastima društvenog života. Zajedničkim snagama delujemo na poboljšanju i inkluziji svih marginalizovanih grupa u Republici Srbiji. To je veoma bitno, jer odgovarajućim stambenim rešenjima osiguravamo budućnost i prosperitet najosetljivijim kategorijama stanovništva“, rekao je državni sekretar Kurtović.

On se zahvalio svim donatorima i partnerima, predstavnicima resornih ministarstva, lokalne samouprave i organizacija civilnog društva bez kojih, kako je rekao, ne bi bilo moguće realizovati sve ono što se kroz ovaj Program postiglo i ostvarilo.

„Uz pomoć ovog projekta stvoreni su najznačajniji preduslovi za početak novog života i prosperitet pripadnika pojedinih marginalizovanih grupa, i uz to podstrek za još niz aktivnosti i mera koje doprinose njihovom integrisanju u normalne životne tokove naše zajednice“, rekao je prof. dr Rejhan Kurtović, državni sekretar.

Stanovi su izgrađeni u okviru projekta „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Program „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji’’ doprinosi većoj socijalnoj inkluziji žena i muškaraca, devojčica i dečaka koji su izloženi siromaštvu i socijalnoj isključenosti, omogućavajući im da dostojanstveno žive i aktivno učestvuju u društvu. Ciljne grupe kojima se Program bavi su pripadnici romske populacije, žene žrtve porodičnog nasilja, mladi koji napuštaju sistem podrške socijalne zaštite i osobe sa invaliditetom.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img