Generalni konzul Republike Turske u oproštajnoj posjeti Gradskoj upravi Novog Pazara

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac bio je domaćin oproštajnog sastanka u čast Generalnog konzula Republike Turske Bašara Bašola, kome se uskoro završava mandat u Konzulatu.

Dužnost Generalnog konzula Republike Turske počeo je da obavlja 15. marta 2021. godine, a njegov mandat ističe 15. septembra ove godine.

Bašol je nakon sastanka sa gradonačelnikom istakao da je veoma srećan što je imao privilegiju da bude prvi turski konzul u Novom Pazaru.

“Tokom svog mandata sam se trudio da na lokalnom nivou dam doprinos jačanju odnosa između Turske i Srbije. Ono što je činjenica jeste da iz dana u dan odnos između naših zemalja, zahvaljujući predsjednicima naših država Vučića i Erdogana, napreduju i mi smo shodno svojim mogućnostima uradili sve što je bilo do nas da damo doprinos jačanju tih odnosa. Naravno da ima još stvari koje trebaju da se urade ali mi smo preuzeli taj prvi korak nakon otvaranja Konzulata. Želim da se zahvalim gradonačelniku i stanovnicima Novog Pazara na gostoprimstvu koje su mi ukazali tokom boravka ovdje.”

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio se Generalnom konzulu Republike Turske na svemu onome što je uradio za građane Novog Pazara, za Sandžak i za građane ovog dijela Srbije.

“Zahvalni smo mu na angažovanju i svi smo upoznati sa njegovim aktivnostima i želji koju je pokazivao da doprinese što boljem odnosu između grada Novog Pazara i Republike Turske, između Sandžaka i Turske, Srbije i Turske. Sigurno je njegovim angažovanjem u potpunosti opravdao otvaranje ovog Konzulata i otvaranje tog Konzulata je rezultat sve boljih diplomatskih odnosa dvije države i sigurno doprinos između dva predsjednika, Vučića i Erdogana, tako da je ovo prilika da mu se zahvalimo za sve ono što je uradio, da mu poželimo jednu uspješnu diplomatsku karijeru. Sigurni smo da Novi Pazar ima još jednog prijatelja više, gdje god se on nalazio, na bilo kojoj funkciji, znamo da će Novi Pazar nositi u srcu i da će gledati da doprinosi Novom Pazaru i građanima Novog Pazara.”

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img