Delegacija iz Kuvajta posjetila Mešihat

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Mješovita delegacija iz Kuvajta, sastavljena od predstavnika Ministrastva za socijalna pitanja i predstavnika nekoliko humanitarnih organizacija, predvođena ambasadorom države Kuvajt u Beogradu g. Faiz Medžbel El-Muteirijem posjetila je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i razgovarala sa predsjednikom Mešihata, glavnim muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, muftijama i direktorima ustanova Islamske zajednice.

Gosti iz Kuvajta su imali priliku upoznati se sa raznovrsnim aktivnostima koje se realiziraju posredstvom ustanova Islamske zajednice, nakon čega nisu skrivali svoju radost i oduševljenje zbog svih ostvarenih uspjeha Zajednice i onoga sto su čuli, zahvalivši Uzvišenom Allahu na počasti i prilici da djelimično i oni budu sudionici u dobru kojeg čini Islamska zajednica, njeno rukovodstvo i ulema, kroz podršku vjerskim, odgojno-obrazovnim i humanitarnim projektima Mešihata. Goste je posebno dojmilo međusobno uvažavanje svih struktura Islamske zajednice, te bratski odnos čelnika Zajednice i direktora ustanova, što je, po njihovom svjedočenju rijetkost, bogatstvo i prednost Mešihata IZ-e u Srbiji u odnosu na ostale zajednice.

Naglašeno je da će Kuvajt nastaviti sa podrškom realiziciji započetih projekata Islamske zajednice na prostoru Muftijstva sandžačkog i novosadskog , kao i na cijelom prostoru Islamske zajednice, opravdavajući na taj način moto pod kojim nastupaju, a to je “Kuvajt je sa vama”.

Nakon susreta u Mešihatu i srdačnog razgovora uslijedio je obilazak projekata Islamske zajednice u Novom Pazaru čija je realizacija u toku i zajednički ručak.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img