Predsjednik Mešihata sa svršenicima Medrese 2003. godine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Kur'anskim ajetom „Uči u ime Gospodara tvoga koji stvara…“, kojeg je proučio prof. Harun Rebronja, otpočeo je susret svršenika Medrese Gazi Isa-beg koji su prije 20 godina završili ovu odgojno-obrazovnu ustanovu, a kojima je on bio razredni starješina.

Prijem maturanata generacije Medrese 1999-2003. godine upriličio je predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić koji je prozvao medresante da se ukratko predstave, nakon čega je izrazio svoje zadovoljstvo da je ovo veoma uspješna generacija diplomaca koji su se ostvarili na obrazovnom, poslovnom i porodičnom planu, poručivši im da, čime god se bavili i gdje god živjeli, čuvaju obraz i dostojanstvo Medrese koja im je dala temelj za uspjeh, te da nikada ne zaborave one koju su u ovoj školi vodili brigu o njima i njihovom odgoju i obrazovanju.

Predsjednik Mešihata je naglasio da je ove godine Medresa upisala osam novih odjeljenja i da se gradi objekat od 4.500 kvadrata, te da očekuje da i njeni svršenici budu dio ovog velikog projekta i daju doprinos Medresi i njenim aktivnostima.
Prisutni su se Fatihom prisjetili i kolege rah. Kemal ef. Salihovića koji je sa njima završio Medresu i radio kao imam u dijaspori.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img