Koliko košta priprema djece za početak školske godine?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Za nešto više od dvije nedjelje đaci će ponovo sjesti u školske klupe, a kako bi ih pripremili za novu školsku godinu njihovi roditelji će za udžbenike i školski pribor morati da izdvoje u prosjeku od 15.000 do 25.000 dinara.

Najveći izdatak su novi udžbenici koji, u zavisnosti od razreda, koštaju od sedam pa sve do 20 hiljada dinara.

Za kupovinu školskog pribora i ranca za jednog učenika roditelji će morati da izdvoje i do 10.000 dinara, pokazuju cijene u novopazarskim knjižarama.

„Pripreme za školu uveliko traju, počele su od prije desetak dana. Roditelji uglavnom kupuju ono najosnovnije za polazak u školu kao što su sveske, uglavnom se uzmu 1-2 po jednom predmetu, pribor, blokovi, ako su manja djeca u pitanju onda su tu tempere, četkice i sve ostalo što ide za čas likovnog. Obavezan je naravno ranac i cena tog najosnovnijeg kompleta se kreće od 8.000 do 14.000 dinara, zavisi šta roditelji izaberu od tog školskog asortimana, da li biraju malo kvalitetniji koji je skuplji, ranac koji je anatomski ili je za veće učenike koji uglavnom uzimaju ranac koji je bez anatomskih leđa, koji je malo lakši, nekog jednostavnijeg printa, dok manja djeca uzimaju nešto što je šareno, slatko, sjajno i tome slično.“

Najskuplja stavka je svakako đački ranac.

„Anatomski ranac u našoj radnji se kreće od 3.000 dinara do nekih 6.500 dinara, s tim da mi sada imamo sniženje na cijeli školski asortiman od 30%. Sniženje važi za cijeli asortiman koji se nalazi u radnji, ne samo školski već i slikarski materijal koji imamo. Sveske se kreću od 50-80 dinara za A5 format, A4 format su od 90-160 dinara, meki povez. Tvrdi povez A5 format je 140 dinara, a A4 je od 200-350 dinara. Hemijske i olovke su od 20-100 dinara u zavisnosti da li su neke dekorativne ili neke klasičnije. Tempere se kreću od 280-350 dinara, set četkica je od 100-180 dinara. U toku sledeće nedjelje će biti vašar u Novom Pazaru, počinje od 23. i traje do 27. avgusta, mi ćemo imati dva štanda kao i svake godine, i tamo ćemo imati akcijske cijene. Pozivam sve roditelje da dođu i da opreme svoje mališane, bit ćemo u radnji ali i na letnjem vašaru.“, ističe Naida Gicić-Dautović

Roditeljima savjetuju da prije nego što krenu u kupovinu, naprave listu stvari koje će im biti potrebne, kako bi izbjegli dodatni trošak za sve ono što im kasnije neće biti od koristi.

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img