Popis poljoprivrede 2023.: Sandžaku treba 120 popisivača

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je Javni poziv za prijavljivanje kandidata za popisivače poljoprivrednih gazdinstava, za potrebe Popisa poljoprivrede Srbije 2023, na koji mogu da se prijave do 21. avgusta.

Za Novi Pazar traži se 23 popisivača, za Sjenica 21, Tutin 18, Prijepolje 28, Priboj 15 i Novu Varoš 15 popisivača.

Popis poljoprivrede u Srbiji sprovešće se od 1. oktobra do 15. decembra.

Kandidat zainteresovan za posao popisivača treba da ima državljanstvo Srbije, prebivalište ili prijavljeno boravište u Srbiji, najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave, stečeno najmanje trogodišnje srednje obrazovanje, kao i da nije osuđivan, da protiv njega nije pokrenuta istraga i da se protiv njega ne vodi krivični postupak. Takođe, potrebno je znanje rada na računaru i mogućnost pristupa internetu tokom angažovanja.

Prije početka popisa biće organizovana petodnevna obuka. Predviđeno ja da po popisivaču bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu.

Кandidati za popisivače mogu da se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, a biće rangirani na osnovu podatka iz prijave o opštini u kojem imaju prijavljeno prebivalište ili boravište i ostvarenih bodova. Rang lista prijavljenih kandidata za popisivače, po opštinama, objaviće se 22. avgusta na sajtovima RGZ-a: stat.gov.rs i popispoljoprivrede.stat.gov.rs. Zainteresovani detalje konkursa mogu da vide na sajtu RGZ-a (stat.gov.rs) i sajtu Popisa poljoprivrede 2023. (popispoljoprivrede.stat.gov.rs).

(Beta)

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img