Trg žrtava genocida u Srebrenici u Minhenu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Od 2009. godine u prganizaciji džemata Fedžr u Minhenu obilježava se godišnjica od genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici uz priustvo tamošnjih zvaničnika i građana naročito pred zgradom Opštine. Džemat Fedžr predvođen imamom Izetom ef. Bibićem uspio je dobiti i simboličan naziv za Trgu u Minhenu.

Mi smo uspjeli ove godine dobiti Trg žrtava Srebrenice u Minhenu. To je veliki uspjeh gdje ćemo imati jedno mjesto gdje ćemo se okupljati, uvijek 11. jula obilježavati genocide u Srebrenici. Trg je pored samog parka I ko god želi ući u park mora zastati, kaže Izet ef. Bibić imam džemata Fedžr, Minhen

Za izgled se pobrinuo njemački vajar i posebno je, kaže, lijepo urađeno

Kamen kojeg je odradio njemački vajar težak je četiri stotine kilograma. Ne može niko proći a da ne vidi, a kad se primakne pročita Srebrenica i kod koji skenira gdje izađe tekst o onome što se desilo 1995. godine u Potočarima. Mnogo mi je drago zbog toga i ako bih nešto u životu smatrao za sebe uspjehom upravo je to.

A uspjeli su, kaže efendija Bibić, zahvaljujući transparentnosti i dobroj saradnji s gradonačelnikom.

Kao predstavnik Bošnjaka iznio sam koncept. Zeleno svjetlo smo dobili ne samo od samog gradonačelnika već od cjelokupnog tima koji je prisustvovao sastanku.

I svi bi trebali biti ponosni na uspjeh što prijestonica Bavarske regije ima Trg žrtava genocida u Srebrenici

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img