Predsjednik Mešihata primio predstavnike MFS EMMAUS i majke Srebrenice

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 10.08.2023. godine, primio je pomoćnika direktora Udruženja „Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS“ g. Elmedina Škreba sa majkama Srebrenice.
Tom prilikom, g. Škrebo i majke Srebrenice zahvalile su muftiji Dudiću na stalnoj podršci koju im daje Mešihat i on lično svojim čestim posjetama Srebrenici. Također, obavijestili su ga da su se u Domu „Hatidža Mehmedović“, čijem otvorenju je muftija Dudić prisustvovao, uselile prve majke Srebrenice.
Predsjednik Mešihata je gostima izrazio svoju radost i zahvalnost zbog posjete naglasivši da je obaveza svakog Bošnjaka gajiti kulturu sjećanja na genocid u Potočarima, istakavši da su majke Srebrenice sačuvale dostojanstvo u toku svoje borbe za pravdu, za razliku od dželata koji će biti poniženi na obadva svijeta. Kazao je da kada su majke Srebrenice u pitanju na nama je da ih samo slušamo i šutimo iz velikog poštovanja prema njima, jer su nas svojom žrtvom i borbom bezgranično zadužile.

Udruženje „Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS” je nevladina humanitarna organizacija osnovana 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.
Bavi se smještajem socio-zdravstvenih slučajeva, mjesečno finansira 2500 jetima, organizira internatski smještaj za djecu Srebrenice u Potočarima, kao i dnevne centre za djecu i mlade u Srebrenici i Zvorniku, obezbjeđuje obrok dnevno za 1000 korisnika, brine o Narodnoj kuhinji u Doboju, vodi projekte za održivi povratak, pomaže žrtvama trgovine ljudima i ilegalne migracije, te pruža usluge njege starim osobama.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img