Povodom Dana Sjenice organiziran turnir u odbojci i košarci

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


U okviru  obilježavanja Dana opštine Sjenica u hali sportova organiziran je turnir u odbojci i košarci.

Organizatori te manifestacije pozvali su sve mlade ljude da se priključe i učestvuju u sportskim aktivnostima i na taj način Sjenicu predstave na najbolji način.

“Opština Sjenica, Ustanova za sport i sve javne ustanove organizirale su razna dešavanja u našoj opštini. To su sportska dešavanja, kulturna. U okviru sportskih dešavanja održaće se turnir u odbojci i košarci”, kazao je jedan od ogranizatora Enver Kalendić.

Ova sportska manifestacija izuzetno je važna za Sjenicu, ali i mlade ljude koji na ssvaki mogući način daju svoj doprinos. Najvažnije je da smo zajedno u svemu, a samo tako možemo i uspjeti, riječi su članova KZM Sjenica.

“Došli smo da podržimo naše prijatelje u svemu što rade, kao što uvijek i radimo  za svaki sportski događaj u našoj opštini. Mi smo mala zajednica ali se trudimo da se, što je više moguće, držimo zajedno, naročito kada su ovakvi događaji u pitanju, koji se u poslednje vrijeme često dešavaju”, istakao je Hamza Suljić, član KZM.

“Svaki građanin Sjenice trebao bi da bude u skladu sa dešavanjima koja se održavaju tokom Dana grada, a prije svega treju da se drže zajedno, jer većina mladih nije prisutna kada se dešavaju ovakvi dođagaji, a mislim da je važno za ovaj grrad”, rekla je Meliha Višnjić, član KZM.

Odbojkaši Bakir i Aida naglašavaju da su, uprkos poteškoćama, uspijeli da sastave timove u osam ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe. Turnir će trajati tri dana.

“Imao jedan odbojkaški ženski klub iz kojeg učestvuje dosta njih, ali ima dosta i nas rekreativaca koji vole ovaj sport, te uz naše osoblje, omogućeni su nam svi uslovi, tako da smo uspjeli”, naglasio je odbojkaš Bakir Hodžić.

“Odbojku treniram već 10 godina i veoma mi je drago što smo se okupili u ovolikom broju. Skupili smo dosta djece i rekreativaca, kako bi organizirali ovaj turnir. Igra se u utorak i srijedu, a najbolji će dobiti nagrade u vidu pehara i medalje”, zaključila je sportiskinja Aida Drndić.

Uspjeh treba da se mjeri ne toliko položajem do kojeg je neko dospio tokom života, već preprekama koje je morao da savlada, zaključak je ovih mladih ljudi.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img