Mujagić: Vlast SPP-a sposobna i ozbiljna da pomogne građanima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


U okviru obilježavanja Dana opštine Sjenica, koji je 14 avgusta, na trgu su postavljeni panoi na kojima građani mogu vidjeti šta je sve urađeno za vrijeme vlasti SPP-a.

Predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić kazao da je važnost panoa, da se građani detaljnije informišu o svemu onome što je urađeno u zadnje tri godine, ali i o onome što će se raditi.

“Želimo da pokažemo odgovornost, da svoje građane informišemo o tome, šta smo u ove tri godine radili, šta smo uradili i šta planiramo da radimo. Vjerujemo da će to pokrenuti jedan društveni dijalog u Sjenici. Nadam se da će se dijalog pokrenuti, a ja ću biti zadovoljan, jer ćemo borbom ideja, prezentacijom onoga što smo uradili, napokon krenuti da svi skupa dajemo svoj doprinos boljem i bržem prevazilaženju situacije u kojoj Sjenica jeste i da će to u krajnjem produkovati veći kvalitet života u Sjenici”, rekao je  Mujagić.

Za građane je to je od velike važnosti, jer su im predstavljani projekti od izuzetnog značaja za život i rad u Sjenici.

“U oblasti obrazovanja, kulture, zdravsta, infrastrukture, kanalizacije, vode i svega onoga što  za šta su građani opštine Sjenica najzainteresovaniji. Ovakva izložba se prvi put organizira u Sjenici i to priliči jednoj ovakvoj koalicionoj vlasti, koja je svoje djelovanje najavila na način da će ključna riječ, u pozitivnom smislu, doniijeti promjene, a ja sam siguran da će ova izložba to i pokazati da se intenzivno  stvari u Sjenici mijenjaju”, istakao je predsjednik opštine Sjenica.

Predsjednik te opštine  istakao da su u zadnje tri godine radili pod izuzetno teškim okolnostima.

“Ogromni finansijski dugovim jedno pšotpuno zapušteno stanje u javnim preduzećima, ustanovama organu uprave, nedostatak projektne dokumentacije kao jedan od bitnih faktora u komunikaciji sa višim novima vlasti i donatorima”, naglasio je Mujagić.

Kako zaključuje, vlast SPP-a je ozbiljna, odgovorna i sposobna da pomogne građanima i time podigne nivo kvaliteta života u Sjenici.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img