Numanović – SDP manipulacijom sredstvima želi da ovlada Islamskom zajednicom

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Pokušaj SDP-a da se približi Islamskoj zajednici predstavlja lažnu katarzu čiji je cilj njeno rušenje i napadanje, kaže potpredsjednik SPP-a dr. Edin Numanović na press konferenciji, ističući da se ova nastojanja ogledaju kroz manipulaciju sredstvima namijenjenim za rekonstrukciju i restauraciju Altun Alem džamije.

– Nisu uplaćena Islamskoj zajednici kako je to običaj prema crkvama i drugim vjerskim zajednicama već Gradu Novom pazaru koji će direktno izvoditi radove i raspolagati sredstvima. Znamo da SDP upravlja institucijama gdje ima vlast ucjenama, nesporna je želja da isto to radi kako bi ovladala i IZ.

Zanimljivo, na zvaničnoj stranici Gradske uprave u dijelu javne nabavke, nije moguće otvoriti link o detaljima poziva na tender, za razliku od ostalih istaknutih.

– Što je također indikativno da se radi o nekom pokušaju zloupotrebe.

Problem dodatno predstavlja činjenica da su se sredstva povjerila u nadležnostnost osobi koja je početkom godine osuđena uslovno na godinu dana zbog namještanja javnih nabavki, trgovinu utjecajem te zloupotrebu službenog položaja.

– Posebno opterećujuća okolnost kad j u pitanju restauracija i rekonstrukcija je što se u njenom haremu nalazi mezar našeg rahmetli predsjednika, akademika muftije Muamera Zukorlića, te da je predsjednik Usame Zukorlić ranije izjavio da će se čvrsto boriti protiv svakog pokušaja skrnavljenja njegovog mezara od strane pomenutih kriminalnih grupa.

Zbog toga i brine što je ovim grupama data prilika da, kako kaže, manevrišu prostorom gdje je mezar rahmetli muftije Zukorlića. SPP će, najavljuje, maksimalno ispratiti restauraciju.

– Pozivamo Huseina Memića da prije nego što spomene bilo šta vezano za Islamsku zajednicu, za SPP, da se javno izvini i oglasi na sve gnusne i grube neistine koje godinama iznosi o nama, na ime prije svega rahmetli muftije Zukorlića, Islamske zajednice i Stranke pravde i pomirenja. Ne bi bilo dobro da nastavlja ovu retoriku.

Komentira i ozbiljne optužne Huseina Memića na račun predsjednik SPP-a.

– Navedena tvrdnja Huseina Memića da predsjednik SPP-a stoji iza prijetnji smrću potpuno je apsurdna i nedostojna ozbiljne političke komunikacije.
– Ističemo da anonimni komentari na društvenim mrežama mogu potjecati od bilo koga i ne mogu oslikavati stajališta i stavove SPP-a.

Islamska zajednica i predsjednik Zukorlić imaju, kaže Numanović, izuzetno dobru saradnju to je naročito bitno jer predstavljaju dvije najvažnije institucije u Sandžaku.

– Duboko vjerujem i da će Islamska zajednica biti jaka i stabilna i prepoznati sve zlonamjerne političke tendencije te se uspješno odbraniti.

SPP poziva Bošnjake, Aškalije, Rome i pripadnike drugih nacionalnih manjina da se prijave na Konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za nove graničnih i saobraćajnih policajaca, potom se prijave SPP-u, koji će kroz državne institucije ispratiti procedure kako bi bili sigurni da nije bilo diskriminacije.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img