Omer Mihović od oktobra živi dječački san?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Omera Mihovića još pet dana dijeli od puta ka Oksfordu. Hoće li ovaj genije iz Novog Pazara konačno živjeti dječački san i sve to uz pomoć dobrih i humanih ljudi?

Dva Sjeničaka istrajna u želji da pomognu Novopazarcu Omeru Mihoviću da konačno živi svoj san. Prema njihovim riječima on je svjetlo na kraju tunela, te je ponos sviju nas.

“Treba da dobije ono što želi, ipak je to veliki zalogaj za njega. Drago mi je što smo mogli da mu pomognemo. Da nije poseban ne bi njega zvali sa Oksforda i on će biti naše ogledalo”, istakao je Benjamin Purković.

Kada su vidjeli da je akcija prikupljanja novca za Omerovo školovanje uspijela, nije bilo riječi koje bi mogle opisati tu sreću.

“Osjećanja su bila pomešana. S jedne strane tuga da se za tako nešto veliko na taj nalin skuplja i baš sam se tresao dok sam potpisivao tu uplatnicu, a sa druge strane jedna Velika radost da se mi imamo čime ponositi”, kazao je humanitarac iz Sjenice Benjamin Vejsilović.

Pored ova dva Sjeničaka pomoć i podršku su pružili i ostali mještani.

“Bilo je gostiju da kupuju palačinke, a potom daju ko hoće uzeti, je im je cilj bio da mu na taj način pomognu i pruže podršku”, dodao je Vejsilović.

Zahvaljujući brojnim institucijama, pojedincima iz cijelog Sadžaka i regiona, Omer će od oktobra živeti dječački san. Prema dosadašnjim uplatama, ovaj genije iz Novog Pazara, sakupio je preko 60. 000 eura, a od potrebne sume dijeli ga manje od 10.000 eura.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img