Od četvrtka u Sjenici Eko kamp „Pešter u srcu“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Omladinskom parku u Sjenici sutra se otvara Eko kamp „Pešter u srcu“, u okviru kojeg će se mladi iz dijaspore i okruženja upoznati sa kulturnim i turističkim potencijalom Pešterske visoravni.

Rukovodilac ovog kampa Emir Halković rekao je za našu televiziju da će mladi od 15 do 20 godina imati priliku da, pored radnih i društvenih aktivnosti, posjete historijske i kulturne objekte i institucije u Sjenici, ali i Novom Pazaru.

„Sa veliki zadovoljstvom vas pozivamo na otvaranje Eko kampa pod nazivom: “Pešter u srcu – Sjenica 2023”. Eko kamp organizujemo uz pomoć Ministarstva bez portfelja. Cilj ovog kampa je da se ohrabre djeca, Srbi i Bošnjaci, mladi iz dijaspore i okruženja da otkriju prirodno i kulturno – historijsko nasljeđe ovog kraja upoznavanjem sa prirodnim dobrima ovog kraja i svega čime se pešterski kraj može pohvaliti. Želimo da mladi iz dijaspore i regiona steknu nova prijateljstva, osjete ljepotu i divne vrijednosti našeg jedinstvenog parka prirode, ljude i život na Pešteru, i o tome pričaju svojim prijateljima u inostranstvu i okruženju. Cilj nam je da afirmišemo multikulturalnost i da mladi iz okruženja požele da se vrate na Pešter u Sjenicu i Srbiju“, rekao je Halković.

U oviru kampa mladi će imati brojne radionice, obići će kulturno-historijske spomenike Sjenice, Peštersko polje, SRC „Žari“, Uvac, a u okviru jednodnevnog izleta posjetiće i Novi Pazar.

Eko kamp „Pešter u srcu“, trajaće od 27.jula do 3.avgusta.

Ova manifestacija održava se u organizaciji Vlade Republike Srbije i Opštine Sjenica.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img