Svečano otvorena druga po redu Ljetnja škola omladine Sandžaka

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U naučnom centru Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti “Vakuf znanja” u organizaciji Instituta za historiju, demografiju i antropologiju Sandžaka otvorena je druga po redu Ljetnja škola.

Direktor Instituta za historiju, demografiju i antropologiju Sandžaka akademik Šerbo Rastoder istakao važnost ljetnje škole, te podsjetio na prošlogodišnji uspjeh, ali ni ove godineništa manje ne očekuju od učesnika.

Prisutnima se obratio i predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

-Znanje je definitvno sprecifikum kojim je Stvoritelj počastio čovjeka i kako nas naša časna i lijepa vjera uči. Ne postoji, nakon propisanih i obaveznih ibadeta, vrednije djelo koje čovjek može da čini i upražnjava od traženja znanja, kazao je ef. Kujević.

Akademik Ferid Muhić kazao da je ovo prilika da mladi saznaju jako puno historijskih, kulturnih i ostalih činjenica koje će im biti prezentirane.

U narednih šest dana u okviru ljetnje škole omladine Sandžaka biće organizirano mnoštvo radionica ali i drugih kulturnih aktivnosti. Također, na kraju svečanosti biće proglašeni i najbolje napisani eseji, koji će biti novčano nagrađeni.

Završna svečanost biće upriličena u Rožajama u nedjelju 30. jula.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img