Sjeničaci pokazali humanost na djelu (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Vlasnik palačinkarnice “Haj svrati” Benjamin Vejsilović pokrenuo je akciju prikupljanja novca za Omerovo školovanja. On je kazao da cjelokupna zarada od prodaje palačinki će otići u Omerove ruke.

Taj gest oduševio je i sve mještane Sjenice, te su se nakon toga, uključili i još pojedini ugostiteljski objekti, kako bi dali svoj doprinos i pomogli Novopazarcu da ode na Oksford.

”Ovo što ulažemo u njega i obrazovanje, prije svega ulažemo u budućnost naše zajednice i Sandžaka. Mi imamo šansu da dobijemo jedan takav dijamant za kojim cijelu svijet vapi. Tako da moramo i možemo da ga podržimo u tome, jer ako nemamo školovane i stručne ljude onda nemamo nista”, kazao je Vajsilović.

Podršci su se odazvali i drugi žitelji Sjenice, a jedan medju njima jeste i Benjamin Purković.

”Ovim treba da pokažemo da smo ponosni i da nam je on primjer, te da se nadaju da će zajednica da ostane i pomogne. Naša firma će se priključiti akciji, kako bi pomogli Omeru da ode na Oksford”, dodao je on.

Riječi rahmetli muftije koristimo i svakodnevnom životu, te ni ovog puta nisu izostale.

”Ako jedna osoba prospe čašu vode, onda to ne znači ništa, ali ako svi uzmemo i prospemo po čašu vode napravićemo rijeku, Omeru ćemo dati krila da ode na Oksford”, riječi su Benjamina iz Sjenice.

Svi su na nogama i rade sve što je u njihovoj moći kako bi Omeru pružili pomoć da ovaj genije do kraja mjeseca sakupi 70.000 eura i krene put Engleske.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img