Potpisan Ugovor o sufinansiranju asfaltiranja ulica na jedanaest dionica u Bujanovcu

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi potpisali su danas Ugovor o sufinansiranju projekta asfaltiranja ulica na jedanaest deonica u naselju Morava 76 i Novom naselju u Bujanovcu, koji predstavlja sistemsko ulaganje u razvoj komunalne i socijalne infrastrukture u naseljima u kojima žive stanovnici pretežno Romske populacije.

Ministar Đerlek ocenio je da je cilj projekta, za koji je opredeljeno 8,3 miliona dinara, unapređenje položaja Roma, pitanje kojem Vlada Srbije pridaje izuzetnu važnost.

Vlada Srbije je, kako je naveo ministar, donela više strateških dokumenata koji doprinose jačanju svesti na nacionalnom nivou i realizaciji važnih aktivnosti u oblasti obrazovanja, zdravstva i sveukupnog unapređenja položaja Roma, što je pokazatelj brige države o nacionalnim manjinama u našoj zemlji.

Realizacija projekta, prema njegovim rečima, doprineće poboljšanju životnog standarda, smanjenju siromaštva i očuvanju životne sredine, kao i odživom ekonomskom i ravnomernom lokalnom razvoju, a stanovništvu ova dva naselja biće omogućen lakši pristup centru grada i vitalnim institucijama.

Predsednik opštine Bujanovac izrazio je očekivanje da je ovo jedan od mnogih projekata koji će, zajednički sa Kabinetom za ravnomerni regionalni razvoj i Vladom Srbije, biti realizovan i od kojih će benefite imati svi građani opštine.

Imajući u vidu da je Bujanovac administrativni, ekonomski, zdravstveni, obrazovni i kulturni centar ovog dela i jedna od vodećih opština na jugu Srbije, ministar Đerlek je istakao da je razvoj infrastrukture prepoznat kao strateški cilj koji bi u perspektivi sprečio dalje zaostajanje ove opštine u ekonomskom razvoju.

 

Autor fotografija: Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj – Miloš Perić

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img