Omer Mihović: Za sada je sakupljeno preko 20 odsto od ukupne sume, „ŠTA AKO NE USPIJEM“?

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Omer Mihović najtalentovaniji osamnaestogodišnjak koji govori četiri jezika, je najbolji među najboljima i mi smo ponosni na njega. On ima samo jednu želju, možda zvuči preskupa, čak i kao nemoguća misija. Ali šta bi bilo kad bi Novi Pazar i Srbija imali svog predstavnika koji studira na Oksfordu.

Omer  ima samo još 10 dana da sakupi 50.000 eura i postane student prestižnog univerziteta. A kako kaže,  motivaciju je nalazio baš na putu ka Oksfordu.

“Ta motivacija da mogu, da postoji mogućnost da ja odem tamo negde me je dosta držala u stanje ppotpune gotovosti”, istakao je ovaj genije iz Novog Pazara.

Gostujući u emisiji Magazin razedni starešina Bešir Jukić, ističe da su svi đaci, pored tog nekog straha, imali i poštovanje prema Omeru.

“Ovaj sve zna. Daj da mi pojurimo odgovarati prije njega, jer on kada izađe mi posle ne postižemo rezultate najboljeg nivoa. On je dijete koje je žedno znanja. Kod njega je to najviše zastupljeno, što me je oduševilo, jer njega ne zanima ocena”, kazao je Jukić.

Mnogima mi je ovaj genije iz Novog Pazara uzor.

“Možda sam u poslednjih godinu dana stekao uvid u to, kakvim se ja činim drugim ljudima i mogu reći, čast mi je da je to tako. Nisam očekivali, niti sam mislio da sam dostojan toga i trudim se da ih ispoštujem onoliko koliko mogu”, rekao je Omer Mihović.

Za sada, prema riječima ovog novopazarca, kampanja ide dobrom dinamikom.

“Od ukupne cifre za prvu godinu, koja je 70. 000 eura, prikupljeno je više od 20 odsto, sa naznakama i obećanjima biće investirano još više”, dodaje Mihović.

Pordška roditelja nije izostala ni u jednom trenutku, pa ni sada kada je i najteže i najpotrebnije.

“Iako ovo sve ne uspije, otac mi je rekao ja ću tebe da podržim koliko mogu. Znam da su se i on i majka maksimalno trudili, koliko su bili u mogućnosti, da mi pomognu”, naglasio je genije iz Novog Pazara.

Iako sam u prosvjeti 38 godina ovo mi prvi slučaj da neko otiđe ovako daleko, kaže njegov razredni starešina

“Bilo mi je zaista i drago. On je ponos cijele naše škole, ali i grada. U tom trenutku, kada sam dobio tu vijest, u sebi sam pomislio “Jel moguće”?, a onda bravo Omere”, istakao je njegov razredni starešina.

On se u slobodno vrijeme i sada bavi naučnim radom, a trenutno volonterira kao urednik za jedan britanski naučni časopis.

Omer je bio đak generacije u osnovnoj školi “Bratstvo”, a tokom školovanja u Gimnaziji dobio je na takmičenjima brojne nagrade i priznanja u zemlji inostranstvu.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img