Na inicijativu Redžepovića (SPP) Ministarstvo pravde razmatra vraćanje sjedišta sudova u Tutin

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Na inicijativu narodnog poslanika i potpredsjednika Stranke pravde i pomirenja Zaima Redžepovića Ministarstvo pravde razmotriće ponovno osnivanje osnovnog i prekršajnog suda, čije bi sjedište bilo u Tutinu.

Odgovarajući na poslaničko pitanje Redžepovića na jednom od posljednjih zasijedanja, u kojem je on zatražio da se “ispravi nepravda i da se vrati Osnovni sud u Tutinu” Ministarstvo je u pisanom odgovoru potvrdilo tu mogućnost.

“Ministarstvo pravde će u narednom periodu, pri izradi Nacrta zakona o sjedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, pažljivo razmotriti sve prijedloge i inicijative koje se odnose na mrežu sudova i tužilaštava, uključujući i mogućnost ponovnog osnivanja osnovnog suda i prekršajnog suda u Tutinu”, navodi se u odgovoru koji je potpisala ministarka pravde Maja Popović.

Spornom reformom mreže sudova i tužilaštava prije desetak godina opštini Tutin ukinuta su sjedišta Opštinskog i Prekršajnog suda, kao i Opštinskog javnog tužilaštva. U ovom gradu sada postoje Sudska jedinica i odeljenje Prekršajnog suda čija su sjedišta u Novom Pazaru.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img