Potpredsjednik Skupštine Zukorlić posjetio Državni univerzitet

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Usame Zukorlić posjetio je danas Državni univerzitet u Novom Pazaru, gdje se sastao sa rektorom prof. dr Zanom Dolićanin. Ovo je bila prilika da se potpredsjednik parlamenta upozna sa prioritetima razvoja ove visokoškolske institucije.

„Državni univerzitet, kao prvi integrisani univerzitet u Srbiji, za kratko vrijeme ostvario je značajne rezultate i postao prepoznatljiv kao jedan od modernih evropskih univerziteta, zahvaljujući ne samo našim univerzitetskim kadrovima već i razumijevanju i pomoći Ministarstva prosvjete, odnosno Vlade Republike Srbije”- istakla je prof. dr Zana Dolićanin.

Prema njenim riječima, osnivanjem Državnog univerziteta Vlada Republike Srbije stvorila je mogućnosti da se pod istim uslovima, kakve imaju studenti na drugim, mnogo starijim univerzitetima u našoj zemlji i u ovom kraju školuju mlade generacije.

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije je izrazio zadovoljstvo dinamičnim razvojem Državnog univerziteta u Novom Pazaru.

“Visoko obrazovanje donijelo je Novom Pazaru i čitavom ovom kraju pozitivne podsticaje, širinu i razvoj u mnogim oblastima života. Izuzetno je važno da imamo obrazovane ljude i zato su nam univerziteti najznačajnije institucije“ – naglasio je Zukorlić.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno zajednički raditi na poboljšanju položaja mladih i da ima prostora da se brojne, na današnjem sastanku otvorene teme, ponovo razmatraju u nastavku saradnje.

 

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img