Ambasador Salah u Beogradu upriličio prijem povodom Nacionalnog dana Arapske Republike Egipat

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Ambasador Arapske Republike Egipat Nj.E. gospodin Bassel Salah upriličio je 12. jula 2023. godine prijem povodom proslave 71. godišnjice revolucije 23. jula,

Skupu su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić i predsjednik Narodne Skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić, veći broj visokih zvaničnika u ministarstvima Srbije, te veliki broj ambasadora i diplomata uSrbiji.

Na poziv ambasadora Egipta delegacija Mešihata Islamske zajednice na čelu sa muftijom beogradskim dr. Rešad ef. Plojovićem, prisustvovala je svečanom prijemu, koju su činili i direktor Škole Kur’ana Časnog hfz. Irfan ef. Malić i direktor Media centra Salahudin Fetić.

Ambasador Salah se ovim povodom obratio prisutnima, u kojem se osvrnuo na važnost revolucije 23. jula u promjeni različitih aspekata života egipatskih građana, kao i prekograničnu ulogu na regionalnoj i međunarodnoj razini.

U svom govoru posebno se osvrnuo na razvoj egipatsko-srpskih diplomatskih odnosa, kojim se ove godine obilježava 115. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije prijateljske zemlje, posebno govoreći o trenutnom usponu bilateralnih odnosima dviju zemalja na svim poljima, što se odrazilo na povećanje učestalosti međusobnih posjeta dužnosnika obje zemlje.

Foto: FB “Embassy of the Arab Republic of Egypt in Serbia”

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img