Otisci nostalgije u Muzeju „Ras“

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Svi oni koji se bave slikarstvom maštaju da jednog dana svoja djela pokažu javnosti, te tako i održe samostalnu izložbu.

Jedan od njih je i Novopazarac Jasmin Ukić, koji je predanim radom uspio da organizira svoju prvu samostalnu izložbu  u prostorijama novopazarskog Muzeja „Ras“.

“Smatram da će ovo biti samo jedna u nizu izložbi oovg umjetnika, jer stvorili su se uslovi da izlaže u muzeju, zbog što jue godinama u nazad bio predan slikarskom radu, napredovao i tako su mu se i otvorila ova vrata”, istakla je Svetlana Čeković, historičar umjetnosti.

Što se tiče slikarstva Jasmina Ukića, ono se kreće se u domenu savremenog likovnog stvaralaštva, ali sa temama koje su tradicionalne.

“On na svojim slikama prikazuje prošlost kraja iz kog je on potekao, prikazane su i starogradske kuće, spomenici kulture, stare kapije, tradicionalna nošnja sa fragmentima na pojedinim slikama”, objasnila je Čekovićeva.

Svi ljubitelji umjetnosti u petak od 19:30h mogu posjetiti izložbu, ali i podržati rad i djela ovog Novopazarca. Vrata novpazarskog Muzeja otvorena su za sve.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img