Zukorlić u Potočarima – Dijelimo bol sa Bošnjacima BiH

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srbije Usame Zukorlić prisustvovao je današnjoj komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici.

Zukorlić je naglasio da je u Srebrenicu došao da podijeli bol sa Svim Bošnjacima Bosne, a posebno Srebrenice, zbog genocida počinjenog u julu 1995. godine. Naglasio je da dio Srbije suosjeća sa žrtvama genocida i Bošnjacima.

– Hoću da znate da Srbija, ne samo Sandžak, ima svoj dio koji suosjeća sa žrtvama i sa Srebrenicom i koji želi da pomirenje među narodima Balkana, naročito među Bošnjacima i Srbima, gradimo na temeljima pravde – kazao je Zukorlić.

Dodaje da će Stranka pravde i pomirenja pokušati uticati na sve procese koji mogu dovesti do pomirenja naroda na ovim prostorima.

– Znate da biti slobodarski nastrojen Bošnjak u Beogradu doskoro je bila nepoznanica i to je nešto što smo mi donijeli kao novinu s područja Sandžaka, kao i politika koju je uspostavio rahmetli akademik, muftija Muamer Zukorlić, a koju mi nastavljamo – zaključio je Zukorlić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img