Zukorlić stišiavao gotovo incidentu situaciju u Skupštini

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Formalne i neformalne pauze obilježile su raspravu u Skupštni Srbije. Predsedavajući Usame Zukorlić, potpredsjednik Skupštine Srbije, insistirao je na stavu da Aleksandar Jovanović Ćuta, poslanik Ekološkog ustanka, po ranijoj kazni nema pravo da prisustvuje sjednici, a samim tim ni pravo da govori, što je izazvalo reakciju poslanika opozcije.

– Nemojte da remetite red na ovoj Skupštini kao što radite svaki put. Ja sam predsjedavajući. Ako nije Orlić tu, tu je Zukorlić. Molim Vas da se vratite na mjesto i da sjednete.

– Na osnovu člana 113. Skupštine molim Vas da se vratite na mjesto i nemoj da kršite pravila. Nisam Vam dao dozvolu da priđete. Pozivate se na pravila, a kršite pravila. Molim Vas da se vratite na mjesto. Inače, naložit ću da Vas izbace iz Skupštine i bit ćete poslije gospodina Šešelja prvi izabečni iz Skupštine. Uvijek ćemo da poštujemo Poslovnik. Idite na mjesto nemojte da kršite pravila. Nisam Vam dao dozvolu da priđete i nemate pravo da se pozivate na pravila, a ne poštujete ih sami.

Srđan Milivojević iz DS- a zamolilo je predsjedavajućeg Usamu Zukorlića da povuče obezbjeđenje Skupštine koje je čuvalo red.

– Obraćam Vam se kao sinu svog prijatelja, g. Zukorlića. Kao čovjeku koji je dobro vaspitan. Molim Vas da g. Ralevića I g. Removića zamolite da sjednu na mjesto. Maltretiramo ljude. To su dva policajca koja stoje ovdje kod govornice. Zamolite ih da sjednu. Nepristojno je da stoje ljudi. Oni su se zavjetovali i stajat će cijelog dana ako Vi to zahtjevate ali šaljemo ružnu sliku da policajci čuvaju sto predsjedavajućeg.

Iako se njihovim prisustvom narušava ugled Skupštine, Zukorlić je neprijatnu situaciju pojasnio.

-Zahvaljujem se na opasci, ali da bi Skupština nastavila da radi uspješno potrebno je da se obezbijedi red i da narodni poslanik koji je udaljen 20 dana sa Skupštine ne ometa rad Skupštine i ne prilazi bez dozvole kršeći pravila i upućujući neadekvatne riječi predsjedavajućem. Iz tog razloga on je doprinio da slika Skupštine bude na ovaj način. Naravno, kada bude počeo poštovati pravila i ponašati se u skladu sa dostojanstvom Skupštine i narodnog poslanika nastavit će Skupština da radi kako i treba.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img