Održan Info dan za Javni poziv inovativnih poslovnih modela zaštite životne sredine

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U foajeu Kulturnog centra u Novom Pazaru održan je “Info dan” povodom predstavljanja Javnog poziva za inovativne poslovne modele kojima se smanjuje zavisnost od uvoza, diversifikuje proizvodnja električne energije, smanjuje energetski intenzitet privrede i omogućava povoljno snabdijevanje čistom energijom, posebno za energetski ugrožene kupce.

Predložena rješenja treba da doprinesu smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) i smanjenju zagađenja životne sredine, diversifikaciji proizvodnje električne energije, podstaknu razvoj novih grana privrede i ženskog preduzetništva, kao i da omoguće otvaranje novih radnih mjesta i prekvalifikaciju radnika, iz sektora koji se baziraju na upotrebi fosilnih goriva.

Podršku mogu dobiti i prijedlozi održivih modela poslovanja koji predstavljaju podršku privrednog sektora aktivnostima u cilju smanjenja energetskog siromaštva individualnih domaćinstava. To podrazumijeva, na primjer, podršku individualnim domaćinstvima koja trpe ili su ugrožena energetskim siromaštvom, u vidu olakšica pristupu čistoj, jeftinijoj, sigurnijoj i efikasnijoj toplotnoj i električnoj energiji.

Javni poziv objavljuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u okviru projekta „Inovativna i pravedna zelena tranzicija kao alat za obezbjeđivanje sistemske energetske sigurnosti i smanjenje energetskog siromaštva“, a koji se realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom zaštite životne sredine.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img