Incident u Bijelom Polju – Imam i džematlije napadnuti tokom čišćenja mezarja u haremu porušene džamije u Radulicima

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Akcija čišćenja u Radulićima / Foto: FB “Bošnjaci CG”

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je u ponedeljak 3. jula 2023. godine od strane više osoba pravoslavne vjeroispovijesti verbalno napadnut službenik Islamske zajednice imam bjelopoljskog medžlisa Ahmed ef. Destanović i nekoliko džematlija koji su se nalazili na temeljima porušene džamije u Radulićima i okolnom mezarju radi čišćenja i uređenja istog.

Prema riječima očevidaca nedugo nakon početka akcije čišćenja pojavili su se službenici Centra bezbijednosti Bijelo Polje, koji su naložili obustavu radova, a ubrzo se i pridružila skupina momaka koji su, prema sopstvenom priznanju pozvali policiju, i pored toga negodovali i verbalno napali imama i džematlije.

Jedan od očevidaca Edis Pačariz, na svom Facebook profilu je objavio:

„Čuo sam da je ekipa IZ na čelu sa hodžom Ahmed ef. Destanovićem u Radulićima na čiscenju muslimanskog groblja pa sam svratio da ih obiđem. Stigao sam i srdačno su me dočekali, a zatekao sam vrijednu ekipu koja sređuje groblje i radi odličan posao. Nakon nekog vremena, stigla je Policija i stiglo je nekoliko građana pravoslavne vjere. Počeli su da negoduju i kažu da su oni prijavili Policiji da se izvode radovi i da to neće dozvoliti. Rekli su da neće dozvoliti izgradnju džamije, da je tu bila crkva a ne džamija, da se skrnavi srpsko groblje, da je ovo poslednji put da prijavljuju Policiji i da više neće zvati Policiju nego će oni reagovati kako samo to oni znaju. Jedan od njih je čak i opsovao. Snimali su telefonom da imaju sa sobom ko je sve tu došao.“ – navodi Pačariz.

Prema riječima očevidaca inspektor (čije ime nismo saznali) trudio se da bude korektan, a incident je izbjegnut samo pribranošću i smirenošću efendije Destanovića.

Imam Ahmed ef. Destanović / Foto: Yotube printscreen

Ova informacija nezvanično je potvrđena, a naša redakcija obratila se Islamskoj zajednici u CG i Policijskoj upravi Bijelo Polje sa zahtjevom za izjašnjenje o ovom događaju.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img