Dupljak: Za pet godina kamen temeljac za proširenje Medrese

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima


Gostujući u bajramskom programu Sandžak televizije, direktor Medrese Gazi Isa Beg u Novom Pazaru  hfz. Adnan ef. Dupljak, kazao da će za samo  pet godina biti postavljeni temelji za proširenje Medrese, jer je sad više od 700 učenik.

Medresa je kičma islama. Sa grubim radovima na dijelu te zgrade, koja će imati oko četiri hiljade kvadratnih metara, privode kraju, rekao je ef. Dupljak.

“Iako na sjednici kažemo da će ta Medresa podmiriti u narednih 50 godina, ja se bojim i mislim da nama ta Medresa neće podmiriti, već se nadam da ćemo mi u narednih pet do 10 godina krenuti sa izgradnjom, jer ako se ovako nastavi sa upisom djaka, nastavićemo sa prošitenjem  Medrese”, naglasio je direktor Medrese Gazi Isa Beg u Novom Pazaru.

Roditelji svoju djecu dali su u emanet, a oni ga trebamo ispuniti. Takodjer, u istinu  bi se radovali izgradnji i proširenju muške i ženske Medrese, a vjeruju da će brzih dana biti postavljen i kamen temeljac za mušku, a posebno za  žensku Medresu, zaključio je ef. Dupljak.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img