Ugljanin: Ne poznajem one iz redova SDA Sandžaka koji bi je napustili

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U centrali SDA Sandžaka predsjednik te stranke Sulejman Ugljanin održao je konferenciju za medije. Govorio na nekoliko tema, sa posebnim akcentom na građanske proteste. Podržao je građanske proteste “Srbija protiv nasilja”, ističući da su oni, kako kaže, “valjan osnov za raskid sa lošom prošlošću” i da daju nadu za bolje promjene.

“Nepostojanje vladavine prava i jednakosti pred zakonom, nasilničko ponašanje vladajućih struktura vlasti, privatizacija države, paralelne strukture vlasti koje u svim državnim organima decenijama vladaju, a za svoje postupke nikom ne odgovaraju, predstavljaju energiju koja pokreće građane da izađu na proteste”, kazao je Ugljanin.

Ugljanin je istakao da u trenutnom sastavu te političke partije ne poznaje one koji bi je napustili, a da oni koji to učine rade na štetu Bošnjaka, a ne na štetu bošnjačkih stranaka.

“Svi oni koji su dosad napustili stranku, bilo je toga i ranije, uglavnom se radilo o narcisoidnim i sujetnim pojedincima koji cijeli život služe režimu. Bošnjaci od njih imaju štete, a ne koristi”, ocijenio je Ugljanin.

On je dodao da je ta partija i ranije ukazivala na loše stanjeu državi preko svojih predstavnika, kao i organizovanjem masovnih protesta u Sandžaku.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img