O. Š. Bratstvo: Knjige nipošto nisu imale za cilj provokaciju – izražavamo žaljenje ako se neko tako osjetio

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Osnovna škola Bratstvo Novi Pazar
Osnovna škola Bratstvo Novi Pazar

Osnovna škola Bratstvo, povodom negodovanja na društvenim mrežama, a u vezi knjiga koje su dodijeljene najboljim učenicima te škole, javnosti se obratila saopćenjem za javnost:

  • I ove godine, kao i svake prethodne, škola je najboljim učenicima dodelila diplome “Vuk Karadžić”, a onima koji su pohađali nastavu na bosanskom jeziku, diplome “Muhamed Hevaji Uskufi”. Uz diplome smo učenicima poklonili i knjige Sabrane priče 3 Franca Kafke, Krila Stanislava Krakova, kao i dela Mevljude Melajac: Žar, Tapija, Halka, Amanet, Đurumlija i Jorgovani.
    Naša škola je oduvek negovala dobar multietnički odnos sa ciljem da od naše dece stvaramo dobre đake i ljude u čemu smo i uspevali.
    Dodeljene knjige ni u kom slučaju nisu imale za cilj da izazovu bilo kakvu provokaciju niti povrede nacionalna osećanja. Knjige su ponuđene od knjižare Službeni glasnik čiji izbor mi nismo doveli u pitanje.
    Škola izražava žaljenje ako je neko dobijenom knjigom povređen u bilo kom smislu. Takvu knjigu možete vratiti i dobiti drugu.
    Nadamo se da ćete ovo shvatiti kao nesporazum, a ne kao svesnu nameru. – stoji u saopćenju koje je potpisao direktor Dejan Kulundžić. 
- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img