Zukorlić u službenoj posjeti Subotici

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Skupštine Srbije, Usame Zukorlić, posjetio grad Suboticu u cilju intenziviranja saradnje s prijateljskim političkim opcijama i upoznavanje s potrebama građana na terenu. Posjeta je počela  susretom s gradonačelnikom Subotice, Stevanom Bakićem. Zukorlić i Bakić složili su se da je Subotica, kao multietnička sredina, izuzetan primjer koji bi mogao poslužiti kao uzor drugim gradovima u Srbiji te istakli važnost promicanja tolerancije, međusobnog razumijevanja i saradnje među svim građanima, bez obzira na njihovu nacionalnost ili vjeroispovijest.

 

Zukorlić je posjetio Medžlis Subotica i Islamski centar, gdje je prisustvovao i džuma namazu. U pratnji muftije novosadskog, Nedžada ef. Hasanovića, Zukorlić je imao priliku upoznati se s potrebama i problemima muslimanske zajednice u Subotici. Tokom razgovora s lokalnim vjerskim aktivistima i članovima zajednice, izrazio je podršku i angažman Stranke pravde i pomirenja u rješavanju suštinskih pitanja.

 

Kruna posjeta bio je događaj otvaranja Matice Dom Hrvatski u Subotici kojem su prisustvovali premijerka Ana Brnabić, premijer Hrvatske Andrej Plenković, te ministar za ljudska i manjinska prava i predsjednik Demokratskog Saveza Hrvata u Vojvodini, Tomislav Žigmanov uz brojne zvanice i delegacije. Zukorlić je također bio među najvažnijim zvanicama, što je simbol suradnje između Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata, koja se odvija kako u Parlamentu Srbije, tako i u Vladi Republike Srbije.

 

Posjeta Zukorlića Subotici predstavlja važan korak ka jačanju veza između različitih političkih, vjerskih i nacionalnih zajednica. SPP se zalaže za inkluzivno društvo koje poštuje prava i potrebe svih građana, te aktivno radi na unaprijeđenju saradnje među različitim zajednicama u cilju stvaranja harmoničnog i prosperitetnog društva, kaže se u saopštenju.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img