Dupljak: Poplave uništile preko 60 objekata (video)

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

Nakon nedjelju dana od poplava, koje su zadesile Novi Pazar, situacija je stabilnija. Iz lokalne samouprave kažu da je  građanima pričinjena velika materijalna šteta, odnosno preko 60 objekata je uništeno.

Ekipa Sandžak televizije otišla je do rijeke Trnavice, kako bi provjerili trenutno stanje.

“Prema podacima koje imamo u prijava, negdje preko 60 objekata je poplavljeno. Naša komisija će za par dana završiti sa popisom, utvrdiće se kolika je šteta. Drga komisija za putnu infrastukturu također radi i samo mogu reći da je velika šteta”, rekao je Rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije i poslove odbrane Grada Novog Pazara Ismail Dupljak.

S druge strane mještani kažu da još uvijek nije početo sa radovima.

“Dolazili su i izvršili samo popis, a šta će dalje biti, ne znam. Ulazili su i vidjeli da je pelet uništen. Sve je uništeno”, naglasila je Hajrija Rožajac.

Potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić je na poslednjem skupštinskom zasijedanju postavio pitanje Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zašto se korićenje rijeke Raške, Trnavice i Jošanice u Novom Pazaru najavljuje punih 15 godina.

SANA-Aiša Alić

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img