Ministar Edin Đerlek: Vlada Srbije nastavlja ulaganja u sve dijelove Srbije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

 

Ministar za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsjednik opštine Žitište Mitar Vučurević potpisali su Ugovor o sufinansiranju projekata izgradnje istražno-eksploatacionog bunara u Česteregu kojim će biti omogućeno efikasno snabdijevanje pijaćom vodom građana ovog naselja.

„Vlada Srbije nastavlja unaprijeđenje komunalne infrastrukture ulaganjem u sve dijelove naše zemlje. U tom svjetlu, Kabinet za ravnomjerni regionalni razvoj u srednjebanatskom okrugu, sa sredstvima u ukupnom iznosu od 10,5 miliona dinara sufinansira projekt koji, osim benefita za građane Česterega, ima vitalni značaj za očuvanje životne sredine i bolje sanitarno-higijenske uslove života“, istakao je ministar Đerlek.

Ocjenjuje da će pored više od 800 mještana ovog naselja, na vodovodnu mrežu biti priključena Osnovna škola koju pohađa oko 150 učenika, predškolska ustanova, zdravstvena ambulanta i drugi korisnici.

Imajući u vidu da u ovom naselju posluje oko desetak privrednika, ministar je naveo da će realizacija ovog projekta indirektno doprinijeti lokalnom ekonomskom razvoju. Cilj je sistemsko rješavanje vodovodne infrastrukture, kako je objasnio predsednik opštine Žitište, dodajući da je pijaća voda glavni prioritet u svim manjim seoskim

opštinama. On je objasnio da će opština, u zavisnosti od resursa i kapaciteta, u svakom naselju različito pristupati rješavanju ovog problema.

Ministar Đerlek najavio je da će Kabinet koji vodi i Vlada Srbije nastaviti da ulažu u razvojne projekte kako bi se obezbjedio ravnomjeran rast i razvoj države.

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img