Reuda upriličila svečanost povodom završetka predškolskog programa 25. generacije

- Advertisement -spot_img

Čitano

Možda vas zanima

U Domu kulture u Novom Pazaru, a pod pokroviteljstvo Mešihata IZ-e u Srbiji upriličena je svečanost povodom završetka predškolskog programa 25. generacije Predškolske ustanove Reuda. U četiri grupe priredbama su se predstavili polaznici ove ustanove, krunišući sve ono na čemu cijele godine marljivo rade sa svojim vaspitačicama. Svečanosti prisustvovao predsjednik Mešihata IZ-e muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa delegacijom. Obraćajući se mališanima, njihovim roditeljima i vaspitačicama muftija dr. Dudić je poručio da su polaznici Reude djeca koja su, nakon završenog ciklusa predškolskog programa najspremnija djeca za polazak u školu. Kroz vrijeme se dokazalo, navodi muftija dr. Dudić, da su upravo ta djeca u nastavku svog školovanja postigli najveće uspjehe.

“Kroz naš sistem prolaze djeca časnih i čestitih roditelja. Oni su biseri i dragulji zajednice, to su najobrazovanija i najodgojenija djeca, koja prođu kroz naš sistem i učimo ih samo pozitivnim vrijednostima, učimo ih onomu što će ih pratiti čitav vijek”, kazao je muftija dr. Dudić.

Upravnica PU Reuda Elvira Mekić ističe da je posebno ponosna na sve što je Reuda iznjedrila kroz godine. Uz dobar vaspitni kadar i mališani postaju svestrani.

“Danas iz Novog Pazara šaljemo divne poruke cijelome svijetu. Preponosna sam danas, zaista poslije onoga što vidjesmo i čusmo suvišno je bilo šta mnogo govoriti. Želim samo da se, na prvom mjestu, zahvalim vama ponosni roditelji, jer ste vi odabrali našu ustanovu kao najbezbjednije mjesto za odgoj vašeg najvećeg emaneta”, istakla je Mekić.

Ovo je 25. generacija svršenih predškolaca PU Reuda.

SANA

- Advertisement -spot_img

Najnovije

spot_img
spot_img
spot_img